Sprekers

– EXPERTS AAN HET WOORD –
Jamie - afbeelding

Jamie Maria Schouten

DEITY

Progressive Web Apps

Ecommerce 2020

Het web staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie; Progressive Web Apps. Wat zijn PWA’s nu precies, waarom is dit de toekomst van het internet en hoe gaat het de e-commerce wereld op zijn kop zetten? Jamie Maria wordt als internationaal spreker gezien als dé expert op dit gebied en zal ons een blik laten werpen in deze technologische toekomst.

Mark van Hattum MvH Media 320x238

MARK VAN HATTUM

MvH Media

Google Voice Search – Online Vindbaarheid

Ecommerce 2020

De groei van digitale voice search platforms (zoals Siri en Google Now) zorgt in 2 jaar al voor 10% van het zoekvolume op het internet en zal het reguliere zoeken zeker voorbijstreven. Mark bereidt je voor op de shift rondom online vindbaarheid. Hij neemt je mee in de wereld van Google, de wereld van vinden en gevonden worden.

Samen met de ruim 15 medewerkers is Mark dagelijks bezig met het verbeteren van de (organische) vindbaarheid van de websites en webshops van zowel nationale als internationale klanten. Daarnaast is Mark regelmatig aanwezig op (inter)nationale congressen om met andere online marketeers informatie uit te wisselen over de nieuwste mogelijkheden en bevindingen binnen het vakgebied.

Michel van Ooijen - Feyenoord

MICHEL VAN OOIJEN

Feyenoord

Digitale transformatie

Ecommerce 2020

Als Betaald Voetbal Organisatie werkt Feyenoord hard aan de digitale transformatie van haar organisatie, (online)marketingactiviteiten en content. Michel praat ons bij over hoe Feyenoord uitgroeit tot een digitale organisatie, die de mogelijkheden van mobiel, social media en big data maximaal benut.

Carlijn Postema - FC

CARLIJN POSTMA

The Post

Content marketing

Kansen in online marketing voor specialistische uitgevers

Zelfs de meest ervaren marketingcommunicatie-professional doet nieuwe inzichten op wanneer Carlijn Postma spreekt over contentmarketing. Ze is niet voor niets uitgeroepen tot Content Marketing Vrouw van het jaar! Met haar scherpe, frisse kijk op het vakgebied, ontwikkelt ze handige instrumenten en methodieken voor contentmarketing. Daarbij laat ze zich graag inspireren door de media.

Zo vertelt Carlijn op energieke wijze over de beproefde methodiek Mediadenken, waarbij ze het publiek naar de eigen organisatie laat kijken alsof het een mediabedrijf is. Een presentatie van Carlijn over contentmarketing vormt ter plekke een boeiende ervaring. Maar geeft ook inspiratie die je als publiek na afloop direct in de praktijk kan brengen.

woutersteenkist

WOUTER STEENKIST

Directeur eigenaar MailCampaigns

Gesegmenteerde e-mail marketing

Kansen in online marketing voor specialistische uitgevers

90% van het webverkeer is afkomstig uit e-mail, terwijl maar 4% van het online marketingbudget naar e-mail gaat. Daarnaast blijkt ook nog eens dat, naarmate er meer e-mail wordt verstuurd, zowel de omzet gegenereerd via e-mail als die gegenereerd via andere kanalen toeneemt [Alchemny Worx]. Email is en blijft daarmee een belangrijk marketing instrument.

Een van de belangrijkste trends in e-mailmarketing voor de komende jaren is personalisatie tot individueel niveau.
We proberen onze boodschap steeds meer en meer gesegmenteerd aan te bieden. Maar hoe pas ik vervolgens segmentatie en personalisatie toe op mijn (online) marketing ?

Alles begint met data; beschikbare data op een slimme manier omzetten waarbij de inhoud wordt afgestemd op de ontvanger. Het slim aan elkaar koppelen van data kan namelijk leiden tot één-op-één geautomatiseerde en gepersonaliseerde e-mails.

Slechts 29% van alle e-mails kijkt naar het gedrag van de klant en verstuurt op basis van dat gedrag relevante e-mails. Relevante e-mails is het code woord: inhoud die afgestemd is op het gedrag van de ontvanger, zoals geslacht of koopgedrag (Nationale E-Mail Benchmark).

Welke kansen liggen er nog meer op het vlak van e-mail marketing?

Tijdens Hexspoor Tuesday zal Wouter ‘het geheim van de smid’ prijsgeven. In zijn interactieve lezing komen onderwerpen als profielverrijking, segmentatie en conversie aan bod. Vanuit zijn bedrijf MailCampaigns heeft hij mooi voorbeelden van succesverhalen maar ook de “don’ts” komen uiteraard aan bod. Een mooi moment voor bezinning en na te gaan hoe jij op deze trends gaat inspelen en waar je focus gaat liggen. Eén ding is zeker, goede e-mails zorgen voor conversie. Na zijn lezing kijk je nooit meer hetzelfde naar e-mail marketing.

LeonPouls

LEON POULS

Centrum voor Coaching

Het verschil tussen mannen & vrouwen

E-mail marketing

Gesegmenteerde benadering van de markt mag dan wel een hot item zijn in de marketing momenteel. Maar allereerst dienen we ons toch de vraag te stellen of er nu inderdaad zoveel verschillen zijn tussen doelgroepen. Te beginnen bij de meest voor de hand liggende segmentatie, het verschil tussen mannen en vrouwen!

Léon Pouls zal in deze interactieve lezing, met een ferme knipoog, ingaan op de verschillen tussen mannen en vrouwen. Deze eeuwenoude verschillen die maar niet begrepen worden, over en weer, zorgen voor veel hilarische momenten.
Geen wetenschappelijk verhaal maar een reis van herkenning. Een inspirerende lezing die aangeeft hoe verschillend mensen en daarmee uw doelgroepen kijken, horen, zien, ruiken en voelen.

Als een man zegt: “ Ik repareer dat”, dan doet hij dat ook.
Je moet hem er echter niet ieder half jaar aan herinneren…

Leon Pouls (1959) heeft diverse management- en directiefuncties bekleed binnen de financiële dienstverlening en Human Resources. Voordat Léon begon aan de studies van psychosociaal therapeut, was hij onder andere districtsdirecteur bankbedrijf en regiodirecteur in de branche HRM.

Gaandeweg kwam zijn verregaande affiniteit tot hulpverlener aan de oppervlakte, waarbij resultaatgerichtheid en de mens als functionaris centraal staan. Door zijn passie, enthousiasme, levenservaring en humor worden patronen doorbroken waarbij ‘het beste’ in de mens aan de oppervlakte komt.

Léon Pouls is psychosociaal therapeut, beroepscounsellor en coach. Daarnaast is hij CSR therapeut (Chronische Stress Reversal/Burnout), Psychosociaal Counsellor, internationaal gecertificeerd HNLP Coach, EFT Coach (Emotional Freedom Techniques), Coach in Systemisch Werk en Emotionele Intelligentie alsook Certificatie Professional coach.

PieterHullu

PIETER DE HULLU

Online Marketing Madurodam

“Marketing @ Madurodam”

E-mail marketing

In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen over Nederlandse prestaties en ambities komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. Sinds de opening in 1952 bezochten meer dan 50 miljoen mensen het park. Een bezoek aan Madurodam is voor vele generaties Nederlanders onderdeel van het fotoboek van hun jeugd. De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 6 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Zodat ook toekomstige generaties weer spelenderwijs leren wat hun land zo bijzonder maakt.

Opgericht in 1952 als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel is Madurodam al ruim 60 jaar in alle opzichten: Goed Voor Kinderen. Madurodam schenkt jaarlijks tussen de 600.000 euro en 1 miljoen euro aan goede doelen voor kinderen. Vanaf januari 2014 richt Madurodam haar steun op drie thema’s: “Leuk Leren”​, “Feest voor iedereen”​ en “Beter Buitenspelen”​. Deze thema’s sluiten goed aan bij de visie van Madurodam waar kinderen spelenderwijs ontdekken, leren en plezier kunnen beleven.